با 7 مورد از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید


دیجیتال مارکتینگ یکی از مهم‌ترین ابزارهای بازاریابی است که به رشد بیشتر کسب و کار و دستیابی به اهداف آن کمک می‌کند. بازاریابی دنیای مدرن امروز وابسته به تکنولوژی و پلتفرم هایی است که در دنیای دیجیتال مارکتینگ کاربرد دارند.

بازاریابی دیجیتال شامل هر نوع ابتکار بازاریابی است که از رسانه‌های آنلاین و اینترنت و از طریق دستگاه‌هایی مانند موبایل، تبلت یا دسکتاپ اقدام به بازاریابی برای برند می‌کند. رایج‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ عبارت‌اند از سئو، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، طراحی سایت و … است که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

دیجیتال مارکتینگ می‌تواند اهداف مختلفی داشته باشد؛ از جمله مشاوره برندسازی، افزایش آگاهی از برند، جذب لید، افزایش فروش و … . در این مقاله از آروند شما را با 7 مورد از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ آشنا می‌کنیم که در مسیر بازاریابی کمک زیادی به شما خواهد کرد.

پلتفرم بازاریابی دیجیتال چیست؟

دنیای دیجیتال مارکتینگ روز به روز گسترش پیدا می‌کند و پیشرفته‌تر می‌شود. جالب است بدانید که هزینه‌های بازاریابی دیجیتال برای اولین بار در سال 2019 از هزینه‌های صرف شده برای بازاریابی سنتی پیشی گرفت! علت این مسئله این است که مردم هر روز بیش از پیش در فضای آنلاین حضور دارند و استفاده از پلتفرم‌های دیجیتال برای برطرف کردن نیازهای مختلف زندگی روز به روز بیشتر می‌شود.

از جمعیت 8 میلیارد نفری کره زمین، بیش از نیمی از جمعیت آن به اینترنت دسترسی دارند؛ این یعنی یک فرصت استثنایی برای ایجاد تحولی عمیق در کسب و کارتان!

پلتفرم‌های بازاریابی فعالیت‌ها و زمینه‌های متعددی را در بر می‌گیرند؛ از شبکه‌های اجتماعی و ایمیل مارکتینگ گرفته تا سیستم امتیازدهی در سایت‌ها و … . انواع مختلفی از پلتفرم‌ها و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که همگی دارای اهداف و ویژگی‌های متفاوتی هستند؛ اگرچه بسیاری از آنها از نظر نحوه ارائه و نمایش مشابه هستند.

به طور خلاصه می‌توان گفت ابزارهای دیجیتال مارکتینگ شامل هر ابزاری است که به صورت آنلاین برای بازاریابی و برندینگ استفاده می‌شود. موارد زیر رایج‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند:

  • شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین، توییتر و …
  • سایت
  • تصاویر و ویدئوهای آنلاین
  • وبلاگ
  • کتاب‌های الکترونیکی
  • کامنت مارکتینگ
  • ایمیل مارکتینگ
  • لوگو و علائم برندینگ
  • و …
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ چه اهمیتی دارد؟

ابزارها و پلتفرم های دیجیتال مارکتینگ قابلیت‌ها و امکانات زیادی را در اختیار کسب و کارها قرار می‌دهند و باعث می‌شوند این پلتفرم‌ها عملکرد منعطف تری در برابر مخاطبان خود داشته باشند. استفاده از هوش مصنوعی و تکنولوژی یادگیری ماشین یا Machine Learning باعث شده است عملکرد این ابزارها هوشمندتر شود و جذابیت بیشتری برای مخاطبان داشته باشد.

محبوب‌ترین پلتفرم‌های بازاریابی دیجیتال شامل وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف از جمله اینستاگرام و تیک تاک می‌شود که بیشترین تمرکز دیجیتال مارکترها را به خود اختصاص داده است. جالب است بدانید که 30 درصد از مصرف کنندگان ترجیح می‌دهند که با برندها از طریق شبکه‌های اجتماعی ارتباط برقرار کنند به جای این که به صورت حضوری به فروشگاه یا شعب آنها مراجعه کنند!

به همین دلیل است که استفاده از کانال‌ها و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای برندها و کسب و کارهای مختلف بیش از هر زمانی یک گام ضروری در جهت رشد و پیشرفت در دنیای پر رقابت امروز است.

در فضای دیجیتال مارکتینگ شما می‌توانید یک جامعه آنلاین برای خود داشته باشید و در کلیه پلتفرم‌های آنلاین حضوری فعال داشته باشید و توجه مخاطبان بیشتری را به سوی خود جلب کنید. همچنین می‌توانید بدون واسطه با کاربران و مشتریان زیادی در ارتباط باشید و درآمد کسب و کارتان را افزایش دهید.

حضور در پلتفرم‌های آنلاین و استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ باعث جلب اعتماد بیشتر مشتریان و ارائه تصویری معتبرتر و جذاب‌تر از برند خواهد شد؛ بنابراین این ابزارها نه تنها برای سودآوری کسب و کار شما بلکه برای اعتبار و هویت برند شما نیز مفید خواهند بود.

با استفاده از کمی خلاقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ و البته به کمک یک استراتژی دقیق می‌توانید یک برنامه منسجم‌تر و مشتری مدارتر ایجاد کنید که منافع مشتریان شما را به شدت افزایش داده و شما را به یک برند محبوب و مشتری مدار تبدیل می‌کند.

نرخ بازگشت سرمایه استفاده از این روش‌ها بسیار بالاتر از روش‌های سنتی است و دستیابی به اهداف در آنها ساده‌تر است. علاوه بر این، ابزارهای دیجیتال مارکتینگ امکان آنالیز نتایج را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند که به کمک آن می‌توان داده‌های ارزشمندی را به دست آورد و آنها را برای برنامه‌های بعدی نیز استفاده کرد.

بر خلاف اکثر روش‌های سنتی بازاریابی، ابزارهای دیجیتال مارکتینگ این امکان را ایجاد کرده‌اند که حتی پس از خرید و اتمام کار مشتری هم درهای تعامل مداوم و ارتباط با برند باز باشد و وفاداری به برند را به طور مؤثری تقویت خواهد کرد.

دنیای دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است و ابزارهای مختلفی دارد؛ هر کسب و کار با توجه به نوع فعالیت خود و اهدافی که دارد ممکن است یک یا چند ابزار را برای بازاریابی دیجیتال خود انتخاب کنند.

1. شبکه های اجتماعی یکی از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

کاربران امروز تا حد زیادی وابسته به شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و توییتر هستند؛ به همین دلیل استفاده از این شبکه‌ها برای برندها ضروری است و به کمک آن می‌توانند رشد چشمگیری را تجربه کنند. آمار زیر درمورد شبکه‌های اجتماعی اطلاعات جالبی است که این مسیر به کمک شما می‌آید:

به طور متوسط هر فرد دارای 8 حساب کاربری شبکه‌های اجتماعی است.
به طور میانگین هر فرد 2 ساعت و 22 دقیقه در روز را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کند.
از میان 5.11 میلیارد نفر در جهان که گوشی موبایل دارند، 3.26 میلیارد نفر از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.
مردم حدود یک هفتم زمان بیداری خود را در پلتفرم‌های اجتماعی می‌گذرانند.

شبکه‌های اجتماعی به دیجیتال مارکترها اجازه می‌دهد به روش‌های بی‌شماری به مشتریان جدید دست پیدا کنند. مهم‌ترین ویژگی شبکه‌های اجتماعی این است که به افراد این امکان را می‌دهد که تبلیغات خود را بر اساس مکان، جنسیت، سن، علایق و … بهینه سازی و برنامه ریزی کنند.

شبکه‌های اجتماعی میزان وفاداری به برند را تا حد زیادی افزایش می‌دهند و احتمالاً اکثر دنبال کنندگان شما در این شبکه‌ها افرادی باشند که حداقل یک بار از خدمات شما استفاده کرده‌اند. همچنین ممکن است مشتری بالقوه‌ای باشند که قصد خرید یا استفاده از خدمات شما را دارند.شما میتوانید جهت آموزش جامع انواع تبلیغات در اینستاگرام به این مقاله از آروند مراجعه کنید.

در نهایت، تیم‌های بازاریابی می‌توانند از رسانه‌های اجتماعی برای ساختن برند خود و ایجاد صدایی استفاده کنند که می‌تواند آنها را در این شبکه‌ها محبوب کند.

2. ایمیل مارکتینگ یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

کمپین‌های بازاریابی ایمیلی به کسب و کارها این امکان را می‌دهد که با مشتریان بالقوه و مشتریان فعلی در ارتباط باقی بمانند و خبرنامه‌ها یا پیشنهادها سفارشی شده را بر اساس سابقه خرید قبلی یا استراتژی‌های برند برای آنها ارسال کنند. نزدیک به 60 درصد از مصرف کنندگان می‌گویند که ایمیل در تصمیمات خرید آنها نقش دارد.

3. بازاریابی محتوایی یا کامتنت مارکتینگ

بازاریابی محتوا به تیم‌های بازاریابی اجازه می‌دهد تا در پاسخ به سؤالات کاربران خود فعال باشند و فرصت زیادی برای جذب مخاطبان از فضای وب و شبکه‌های اجتماعی در اختیار شما قرار می‌دهند. بازاریابی محتوایی سه مرحله اصلی دارد که عبارت است از:

  • آگاهی و ایجاد نیاز: ایجاد احساس نیاز در کاربر و آگاهی دادن به او درمورد وجود چنین نیازی
  • بررسی و ارائه راهکار: در این مرحله شما برای نیاز کاربر یک راهکار معرفی می‌کنید و اقدامی را به او نشان می‌دهید.
  • تصمیم گیری: تصمیم گیری برای خرید محصول یا استفاده از خدمات برای برطرف کردن نیاز ایجاد شده.

به عنوان مثال، یک مصرف کننده ممکن است متوجه شود که برای رفتن به باشگاه به کفش‌های جدیدی نیاز دارد. ممکن است در تیم خود تصمیم بگیرید که یک محتوا منتشر کنید که در آن به ویژگی‌هایی که یک کفش ورزشی ایده‌آل باید داشته باشد اشاره کنید و در انتها کفش‌های مناسب را به او معرفی کنید. در این حین کاربر احساس می‌کند که به یک جفت کفش نیاز دارد که آن را در باشگاه بپوشد؛ بنابراین احتمالاً به سراغ خرید کفش خواهد رفت.

محتوای دیگری ممکن است محبوب‌ترین کفش‌های دویدن و قیمت آنها را نشان دهد. هنگامی که کاربران در مورد این عوامل آموزش ببینند یا مقالاتی را مطالعه کنند کم کم ذهن آنها درگیر شده و تصمیم به خرید می‌گیرند. در این میان آنچه مهم است، مهارت نویسنده محتوا در بازی با ذهن مخاطب و به کارگیری تکنیک‌های تشویق مخاطب به خرید است.

جالب است بدانید که بازاریابی محتوا معمولاً ارزان‌تر از سایر اشکال بازاریابی است؛ در حالی که تقریباً 3 برابر بیشتر سرنخ تولید می‌کند.

4. سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو | تاثرگذارترین ابزار دیجیتال مارکتینگ

بهینه سازی موتورهای جستجو اغلب با بازاریابی محتوا همراه است. هنگامی که مشتری از مثال بالا در حال انجام تحقیقاتی برای خرید کفش‌های ورزشی است، احتمالاً روی یکی از سه نتیجه اولی که در Google ظاهر می‌شود کلیک می‌کند. به همین دلیل تیم سئوی شما باید با همکاری تیم محتوا، محتواهای بهینه شده را با رعایت کلیه اصول و تکنیک‌های سئو به موتورهای جستجو معرفی کنند تا در صدر نتایج گوگل قرار بگیرید.

انتخاب صحیح و هدفمند کلمات کلیدی، آشنایی با الگوریتم‌های موتورهای جستجو و عوامل مؤثر در رتبه‌بندی، لینک سازی اصولی و … از جمله مهارت‌هایی است که در بهینه سازی موتورهای جستجو کاربرد زیادی دارد. آژانس‌های بازاریابی دیجیتال به یک پایه قوی در سئو نیاز دارند تا به وب‌سایت‌های مشتریان خود کمک کنند تا در صفحات نتایج موتور جستجو رتبه بالایی داشته باشند.

5. طراحی سایت پیش نیاز دیجیتال مارکتینگ

یکی از اصلی‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در دنیای کسب و کارها طراحی سایت است. در واقع بدون راه‌اندازی یک سایت نه می‌توانید بلاگ داشته باشید نه سئو! به همین دلیل است که می‌گوییم طراحی سایت یک ابزار اصلی در مسیر دیجیتال مارکتینگ است.

راه‌اندازی سایت کلیدی است که درهای زیادی را به روی شما و کسب و کارتان باز می‌کند و فرصت‌های زیادی را در اختیارتان قرار می‌دهد؛ به عنوان مثال سایت باعث می‌شود بتوانید از سئو، تولید محتوا، تبلیغات PPC و … استفاده کنید و ابزارهای بیشتری برای بازاریابی در اختیار داشته باشید.

در حقیقت این طراحی سایت است که باعث کارآمد بودن بسیاری از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ شده است!

6. تبلیغات کلیکی و گوگل ادز یکی از بهترین ابزارها برای دیجیتال مارکتینگ

پرداخت به ازای کلیک شکلی از تبلیغات پولی است که به تیم‌های بازاریابی اجازه می‌دهد اساساً ترافیک وب سایت خود را خریداری کنند. دیجیتال مارکترها یا کارشناسان سئو تبلیغات را در وب سایت‌ها یا موتورهای جستجو مانند گوگل و مایکروسافت بینگ قرار می‌دهند و هر بار که روی تبلیغ کلیک می‌شود مبلغی را پرداخت می‌کنند.

یکی از بهترین ابزارها برای دیجیتال مارکتینگ، استفاده از تبلیغات کلیکی (PPC) یا گوگل ادز است. آنچه باید به خاطر داشته باشید این است که عملکرد یک کمپین تبلیغاتی گوگل به طور جدایی ناپذیری با تصویر سئو سایت مورد نظر مرتبط است. داشتن مهارت در هر دوی این ابزارها به یک آژانس دیجیتال مارکتینگ پایه‌ای قوی برای موفقیت می‌دهد.

تبلیغات کلیکی یک ابزار عالی است که به کمک آن می‌توانید کمپین‌های بازاریابی مختلفی برای کلمات کلیدی و اهداف مختلف خود ایجاد کنید و با بهینه سازی و آنالیز آنها استراتژی تبلیغات و بازاریابی خود را روز به روز بهبود دهید.

گوگل ادز نیز یکی از ابزارهایی است که در همین دسته قرار دارد و امکان هدف گیری کاربران بر اساس منطقه جغرافیایی، نوع رفتار، جنسیت و … را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین شما می‌توانید کمپین‌های خود را هر زمان که می‌خواهید متوقف کنید و مجدداً استارت بزنید.

یکی از مزایای این روش پرداخت هزینه به ازای کلیک است؛ به این معنا که تا زمانی که کاربر روی تبلیغات شما کلیک نکرده است، هزینه‌ای پرداخت نخواهید کرد. تبلیغات کلیکی انواع مختلفی دارند.

7. موبایل مارکتینگ یا بازاریابی موبایلی

بازاریابی موبایلی یکی از روش‌های پربازده دیجیتال مارکتینگ است که می‌تواند شامل بسیاری از استراتژی‌های بازاریابی دیجیتالی باشد که در بالا ذکر شد. این روش معمولاً ترکیبی از اس‌ام‌اس مارکتینگ، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل، پوش نوتیفیکیشن و تبلیغات در اپلیکیشن‌ها را شامل می‌شود.

اهمیت بازاریابی موبایلی در حال افزایش است، زیرا پیش‌بینی می‌شود تا سال 2024، تعداد خریداران موبایل به 187.5 میلیون کاربر افزایش یابد. با حرکت واضح اکثریت جامعه به سمت کار با گوشی‌های موبایل، دیجیتال مارکترها باید به این فکر کنند که چگونه می‌توانند تلاش‌های بازاریابی فعلی خود را برای موبایل بهینه کنند تا بتوانند تجربه‌ای یکپارچه و کاربرپسند به افراد ارائه دهند.

سوالات متداول شما

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

بازاریابی دیجیتال شامل هر نوع ابتکار بازاریابی است که از رسانه‌های آنلاین و اینترنت و از طریق دستگاه‌هایی مانند موبایل، تبلت یا دسکتاپ اقدام به بازاریابی برای برند می‌کند.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ چه مواردی هستند؟

مهم‌ترین ابزارها برای دیجیتال مارکتینگ عبارت‌اند از شبکه‌های اجتماعی، طراحی سایت، سئو، بازاریابی محتوایی، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات کلیکی، موبایل مارکتینگ و …

مزایای استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ چیست؟

بر خلاف اکثر روش‌های سنتی بازاریابی، ابزارهای دیجیتال مارکتینگ این امکان را ایجاد کرده‌اند که حتی پس از خرید و اتمام کار مشتری هم درهای تعامل مداوم و ارتباط با برند باز باشد و وفاداری به برند را به طور مؤثری تقویت خواهد کرد. نرخ بازگشت سرمایه استفاده از این روش‌ها بسیار بالاتر از روش‌های سنتی است و دستیابی به اهداف در آنها ساده‌تر است.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید