ارور 404 چیست؟ چگونه خطای 404 را پیدا و بر طرف کنیم؟


ارور 404 چیست و رفع ارور 404 چگونه انجام می‌شود، تشخیص ارور 404 به چه صورت انجام می‌شود؟ در این مقاله سعی داریم تا به این سوال‌ها که شاید سوال‌های شما هم باشد پاسخ دهیم.

حتماً تا به حال برای شما هم پیش آمده است که به هنگام کلیک کردن بر روی سایتی به جای دسترسی به محتوای آن خطایی ظاهر شود که نشان می‌دهد که شاید شما هم آن را دیده‌اید . این ارور 404 “یافت نشد” است.

به طور کلی، ارور 404 کد وضعیت HTTP است که توسط سرور اصلی به دیوایس مورد استفاده‌ای که شما که از آن استفاده می‌کنید، ارسال می‌شود. این ارور بنا به دلایل مختلفی مانند حذف صفحه توسط وب سایت و … بر روی صفحه مانتیور ظاهر می‌شود.

error404

چگونه ارور 404 به وجود می آید؟

خطای 404 زمانی به وجود می‌آید که محتوای وب سایت، حذف شده باشد یا URL آن تغییر کند. علاوه بر آن دلایل دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

URL در واقع همان آدرسی است که بالای صفحۀ مرورگر شما است. زمانی که محتوایی را بر روی سایت خود بارگذاری می‌کنید اگر حتی آن را حذف کنید همچنان در فضای وب باقی می‌ماند.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد به هنگام سرچ آدرس سایتی با ارور 404 مواجه شوید. این ارور نشان می‌‌دهد که صفحۀ ایجاد شده، توسط مدیر سایت حذف شده است یا به لینک دیگری منتقل شده است. البته امکان دارد که شما خودتان آدرس سایت را به اشتباه تایپ کرده باشید.همچنین در دسترس نبود صفحه به این دلیل باشد که سرور مسئول سایت در حال اجرا نیست و اتصال آن قطع شده است.

چگونه ارور 404 را بر طرف کنیم؟

گاهی اوقات دلیل به وجود آمدن ارور 404 نامعلوم است. شاید شما صفحۀ حذف شده را ریدایرکت کرده باشید اما باز این اخطار را مشاهده می‌کنید. در ابتدا بهتر است که چند بار بر روی دکمه Refresh یا F5 بزنید تا کَش سیستمتان را پاک کنید.
یکبار دیگر آدرس سایتی که وارد کرده‌اید را چِک کنید امکان دارد به اشتباه بک اسلش رو به جلو گذاشته باشید یا حرفی را جا انداخته باشید.
از آنجایی که مخاطبین معمولاً حوصلۀ وارد کردن آدرس طولانی را ندارند. بهتر است که آدرس صفحۀ خود را کوتاه کنید.
از آن جایی که مخاطب شما امکان دارد آدرس شما را فراموش کند؛ بهتر است آدرس خود را ساده بنویسید تا سریع در دسترس مخاطبت قرار گیرد.
اگر مخاطب پیگیر خود را داشته باشید امکان دارد برای ارتباط با شما با مسئولین سایت تماس بگیرد. به همین دلیل راه های ارتباطی خود را در مکان مناسب و قابل دید قرار دهید.

4 روش پیدا کردن ارور 404؟

پیدا کردن این خطا با 4 روش ممکن است. در ادامه هر کدام از این روش‌ها را بطور کامل توضیح خواهیم داد.

پیدا کردن ارور 404 به کمک گوگل سرچ کنسول
پیدا کردن ارور 404 به کمک گوگل سرچ کنسول

روش اول به کمک گوگل سرچ کنسول:

Google Search Console در این روش به شما کمک خواهد کرد. کنسول جستجوی گوگل یکی از ابزارهای رایگانی است که می‌توانید وب سایت خود را کنترل کنید. بعد از وارد شدن در گوگل سرچ کنسول، وارد بخش Coverage شده و گزینۀ Excluded را فعال کنید. لیستی که به شما نشان خواهد داد یک گزینه به اسم Not found وجود دارد. رو به روی این گزینه تعداد خطاهای 404 در سایت قابل مشاهده است.

روش دوم به کمک Google Analytics:

Google Analytics یکی دیگر از ابزارهای رایگانی است که می‌توان با کمک آن همه وبسایت‌ها را آنالیز کرد. این ابزار برای آنالیز کردن کلی سایت قابل استفاده است.

ما در وردپرس برای صفحات 404 یک فایل تحت عنوان 404.php داریم که باید در این فایل کد آنالیتیکس را قرار دهیم. حال وارد Google Analytics می شویم و در قسمت Behavior گزینه Site Content و سپس All Pages را انتخاب و عنوان صفحه را به عنوان ابعاد اصلی انتخاب می کنیم.

وقتی بر روی Title پیدا شده کلیک کنیم یک گزارش در اختیار ما قرار می دهد که این گزارش صفحات خطای 404 همراه با تعداد بازدیدی که در حین 404 شدن داشته اند را نمایش می دهد.

روش سوم با سایت chekup tools:

وارد لینک https://checkup.tools/broken-links-finder شوید و ادرس url سایت خود را وارد کنید.این سایت فارسی زبان، تمام لینک های شما را بررسی میکند و لینک های شکسته را با خطای 404 نشان میدهد.

روش چهارم با افزونه Broken Link Checker:

افزونه ی وردپرسی Broken Link Checker این ابزار، ویژه‌ای برای سئو مسترهایی است که با وردپرس سر و کار دارند. پس از نصب این افزونه آن را فعال کنید سپس به قسمت تنظیمات آن مراجعه کنید و در قسمت تنظیمات پیشخوان وردپرس، با عنوان بررسی کننده پیوند، لینک خود را وارد کنید.

لازم به ذکر است که بسیاری از وب مستران تازه کار به دلیل عدم آگاهی از فعالیت‌های تخصصی سئو، گاهی به ضرر سایت خودشان عمل می‌کنند. آن هم حذف لینک های ایندکس شده است. برای آشنایی کامل با لینک‌های ایندکس شده بر روی آن کلیک کنید.

پس از یافتن خطای 404 چه باید کرد؟

قطعا اگر شما کارشناس سئو هستید هدفتان پس از یافتن مشکل، رفع آن است. با روش‌های زیر می‌توانید مشکلات صفحات 404 بر طرف کنید. سئو سایت یکی از فعالیت‌هایی است که وبمستران با آن سر و کار دارند برای خواندن مطالب بیشتر می‌توانید بر روی لینک آن کلیک کنید.

1.تغییر آدرس از طریق فایل htaccess

برای مثال اگر آدرس صفحۀ شما nezhoda.com/ghadim باشد و بخواهید به آدرس nezhoda.com/jadid آن را منتقل کنید؛ لازم است تا به انتهای فایل .htaccess اضافه کنید.

2. تغییر آدرس از طریق CMS

برای اینکه بتوانید لینک های خراب را مدیریت کنید می‌توانید از طریق سیستم CMS این کار را انجام دهید. برای مثال: Administration > Site > URL بروید. و در بخش from و to آدرس جدید و قدیم را بنویسید. سپس از قسمت Redirect Type گزینۀ 301 Moved Permanently را انتخاب کنید و گزینۀ Create new redirect را در نهایت انتخاب کنید.

3. تغییر آدرس از طریق Yoast SEO Premium

این روش بیشتر به کار افرادی می‌آید که با وردپرس سروکار دارند. اگر با وردپرس کار می‌کنید قطعاً با قسمت Redirection افزونه پولی Yoast SEO آشنا هستید. در این قسمت می‌توانید لینک هایی را که از دسترس خارج شده‌اند را با لینک های جدید جا به‌ جا کنید.

4. تغییر آدرس صفحه با Redirection

این افزونه نیز ویژۀ وردپرس بوده که به صورت رایگان در خدمت کاربران قرار گرفته و به وسیلۀ آن می‌توانید آدرس‌های قدیمی را به آدرس جدید منتقل کنید. برای انجام این کار باید در ابتدا افزونۀ Redirection را نصب کنید و سپس برای تنظیم لینک های مد نظر خود به Tools Redirection بروید و URL جدید را جایگزین آدرس پیشین آن کنید. در این روش می‌توانید زمان را برای خود خریداری کنید چون مانند گذشته نیاز نیست برای ریدایرکت کردن کد نویسی کنید.
نتیجه‌گیری

یکی از مشکلاتی که برای اکثر کاربران پیش آمده رو به رو شدن با خطای 404 بوده است. این ارور دلایل متفاوتی دارد که در این مقاله به طور کامل به آن اشاره کردیم. روش‌های پیدا کردن و رفع کردن آن را نیز به طور کامل و مرحله به مرحله بیان کردیم.

سوالات متداول شما

چگونه خطای 404 به وجود می آید؟

ارور 404 زمانی به وجود می‌آید که محتوای وب سایت، حذف شده باشد یا URL آن تغییر کند. دلایل دیگری نیز ممکن است باعث به وجپد آمدن این خطا شود.

روش های پیدا کردن ارور 404 چیست؟

روش اول به کمک گوگل سرچ کنسول، روش دوم به کمک Google Analytics، روش سوم با سایت chekup tools، روش چهارم با افزونه Broken Link Checker.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید